Skip to main content

Over vriendschap

Dit keer een blog over vriendschap geschreven door een van onze leden, Ilse.


“Is vriendschap een illusie?”
Vanmorgen hoorde ik het nummer; “Vriendschap is een illusie. Vriendschap is een droom, een pakketje schroot, met een dun laagje chroom”. Heeft Henk Westbroek gelijk en is vriendschap inderdaad niets meer dan schijn? Of bestaat echte vriendschap nog?

Laatst had ik een gesprek met een aantal vrienden en we hadden het over vriendschappen, niemand kon eigenlijk de definitie geven van een vriendschap, het bleek dat iedereen het anders ervaart. Er zijn ook zoveel verschillende soorten vriendschappen.

Ik weet nog dat ik als klein kind een hartsvriendinnetje had, ik dacht er niet over na we deden gewoon alles samen, dat was vriendschap. In de puberteit kreeg ik nieuwe vrienden, onze gesprekken werden anders daardoor ontstonden er meer diepere vriendschappen.

In de loop der jaren heb ik gaandeweg heel veel echte vrienden om me heen verzameld. Ik doe het met de vriendschappen die ik nu om mij heen heb, de een wat langer dan de ander en soms komen er nog bij voor mij betekenen al mijn vriendschappen hetzelfde.
Henk, voor mij is vriendschap geen Illusie, ik weet wel wat vriendschap is!

Geen reacties

Prikbord Berichten 'Vriendschap'

Een leuke gezellige reis vriendin / maatje

Hallo zoek een leuke vriendin / maatje. Om samen leuke reisjes te maken. Met de bus of met eigen vervoer. Bijvoorbeeld een vakantie, B&B , appartement of hotel. En wie weet tot snel en wordt het een mooie vriendschap. Groetjs Gerrit.
Geplaatst door Gerrit op 29 februari 2024 om 08:00

Koppel gezocht voor vriendschap

Wij mijn vriend en ik zoeken een koppel in de omgeving van Drunen. Vriendschap en gezelligheid.
Geplaatst door Frederique op 24 januari 2024 om 17:22

piano vriendschap

Hallo, Ik zoek een piano vriend(in) om de wiskundige harmonileer op de toetsen plezierig te ontwikkelen. Ik heb les en geef les en ben zeer gefacineerd door dit instrument maar zoek iemand met gelijke interesse om op vriendschappelijke wijze wat te sparren/spelen.
Geplaatst door Rijk op 24 december 2023 om 23:22

Vriendschap ,gezelligheid

Een gezellig praatje,. Samen lunchen of dineren. Of gewoon een gezellig dagje uit. En veel lachen,vooral dat 
Geplaatst door Sandra op 15 oktober 2023 om 09:10